Blog o vývoji softvéru na mieru

Najrýchlejšia tvorba prvotriednych webových stránok.

Príťažlivý vzhľad, jednoduché ovládanie, dodržaný rozpočet a časový harmonogram.

Európska rada používa Umbraco

Systémov na správu obsahu existuje viacero. Najznámejšie sú Wordpress, Drupal, Joomla, ale Európska rada si vybrala Umbraco. Systém, v ktorom webové stránky tvoríme aj my. Prinášame Vám prehľad dôvodov prečo sa Európska rada rozhodla pre Umbraco.

Európska rada

Európska rada je jednou z troch hlavných riadiacich inštitúcií Európskej únie spolu s Európskym parlamentom a Európskou komisiou.

Pôvodný systém na správu obsahu webových stránok už bol zastaralý a bolo potrebné ho vymeniť za nový, ktorý by spĺňal aktuálne požiadavky. Po dlhom skúmaní, rozhovoroch s expertmi na CMS a testovaní rôznych scenárov využitia CMS bolo rozhodnuté, že sa nové webové stránky Európskej rady vybudujú v CMS Umbraco.

Práce na novom webe začali koncom roka 2016 a boli dokončené a nový web bol spustený po viac ako 10 mesiacoch tvrdej práce 6 vývojárov a 3 dizajnérov 26.10.2017.

Výzvy tvorby webu pre Európsku radu

V prvom rade bolo potrebné napísať úplne nový kód a vytvoriť od základov úplne nový dizajn pre webové stránky Európskej rady.

Najväčšou výzvou bolo pripraviť systém na okamžité publikovanie obsahu. Pôvodný systém vyžadoval najskôr nahratie obrázkov, príloh a rôznych ďalších doplnkov vopred, ak ste ich chceli na webe zverejniť. Nový systém musel umožňovať všetky tieto činnosti priamo pri editácii práve vytváranej stránky, resp. článku.

Európska únia má 24 oficiálnych jazykov a celý obsah webu musí byť preložený do všetkých týchto jazykov. Európska rada zamestnáva takmer 800 prekladateľov. Prekladatelia využívajú vlastný nástroj na preklady, preto bolo potrebné do správy webu začleniť možnosť exportu a importu prekladov do programu Xliff, s ktorým prekladatelia pracujú.

Výsledné webové stránky musia byť rýchle a jednoducho ovládateľné a to aj v čase najvyššej návštevnosti. Najmä v čase konania rozličných medzinárodných stretnutí a jednaní predstaviteľov jednotlivých členských štátov Európskej únie.

A nakoniec je nevyhnutné rýchle fulltextové vyhľadávanie v celom obsahu webových stránok, aby bolo možné jednoducho a efektívne vyhľadať požadované informácie.

Podrobnejšie informácie o tom ako vývoj webu pre Európsku radu prebiehal si môžete prečítať priamo na blogu Umbraco.

Európska rada a Rada Európskej únie

Európska rada je inštitúciou EÚ, ktorá stanovuje všeobecné politické smerovanie a priority Európskej únie. Európska rada sa skladá z hláv štátov alebo predsedov vlád členských štátov, ako aj svojho predsedu a predsedu Komisie.

Rada EÚ je inštitúciou, ktorá zastupuje vlády členských štátov. Neformálne sa nazýva aj Rada. Je orgánom, v rámci ktorého zasadajú ministri z jednotlivých krajín EÚ, aby prijímali právne predpisy a koordinovali politiky.

Webové stránky obidvoch inštitúcií, ktoré sú vytvorené v CMS Umbraco, nájdete na adrese http://www.consilium.europa.eu/sk/

Ako zarábať online predajom (web, eshop, ...), nech predávate čokoľvek? Ako predávať viac a za vyššie ceny ako konkurencia? Ako vyliečiť stratový web a eshop? Ako nenaletieť na rozprávky tvorcom webov a markeťákom, ktorými Vás oberajú o peniaze?