Blog o vývoji softvéru na mieru

Najrýchlejšia tvorba prvotriednych webových stránok.

Príťažlivý vzhľad, jednoduché ovládanie, dodržaný rozpočet a časový harmonogram.

Chcete vedieť, čo robia ľudia na vašom webe?

Mať web nestačí. Ak majú web stránky pomáhať v podnikaní a najmä v predaji, musíte vedieť kto ich navštevuje, čo ľudí na vašom webe zaujíma, čo všetko si pozerajú a hlavne, kde ich návšteva končí a prečo končí. 

Ako sledovať návštevníkov webu

Najpoužívanejším nástrojom na sledovanie návštevníkov webových stránok je určite Google Analytics. Základná verzia, ktorá postačuje väčšine vlastníkov webových stránok, je zdarma. 

Integrovaním nástroja Google Analytics do vašich webových stránok, získate množstvo cenných informácií. Zistíte koľko ľudí na váš web prichádza, koľko z nich tam prichádza opakovane, viete zistiť čo si pozerajú a dokonca aj odkiaľ prichádzajú.

Google Analytics vám pomôže nielen pri meraní návštevnosti vášho webu, ale napríklad aj s tým ako vás ľudia našli. Či prišli z Facebooku, z vyhľadávania na Googli alebo z nejakej reklamnej kampane.

Google Analytics vám poskytne veľa cenných informácií, na základe ktorých viete váš web vylepšovať a zdokonaľovať. 

Začlenenie Google Analytics do vašich web stránok je veľmi jednoduché. Vytvorte si svoje vlastné bezplatné konto na adrese https://analytics.google.com a môžete začať. Po založení konta si vygenerujete sledovací kód, ktorý je potrebné nahrať do kódu vašich web stránok. Každý tvorca webu to hravo zvládne.

Google Analytics má naozaj široké možnosti a poskytne vám široký rozsah užitočných informácií vo forme čísiel, tabuliek a grafov. 

Videonahrávky a heat mapy

Chcete mať výstupy lepšie vizualizované? Chcete vedieť ako sa ľudia pohybujú s myšou pri návšteve vášho webu? Toto vám umožnia nástroje na tvorbu heat map a videonahrávok. 

Tie vám ukážu na obrázku a vo video nahrávke, kde sa kurzor myši najčastejšie pohybuje a ako sa pohybuje, čo ľudia zadávajú a kde majú problém sa na webe zorientovať.

Ak vám už Google Analytics nepostačuje, potom skúste Smartlook alebo Hotjar, ktoré vám dokážu správanie užívateľov vizualizovať vo forme videonahrávok. Určite budete prekvapení, čo všetko sa dá o návštevníkoch webu zistiť.

Ako zarábať online predajom (web, eshop, ...), nech predávate čokoľvek? Ako predávať viac a za vyššie ceny ako konkurencia? Ako vyliečiť stratový web a eshop? Ako nenaletieť na rozprávky tvorcom webov a markeťákom, ktorými Vás oberajú o peniaze?