Blog o vývoji softvéru na mieru

Najrýchlejšia tvorba prvotriednych webových stránok.

Príťažlivý vzhľad, jednoduché ovládanie, dodržaný rozpočet a časový harmonogram.

Undelivered Mail Returned to Sender

Prišlo vám na váš e-mail zrazu mnoho správ s názvom Undelivered Mail Returned to Sender? Mali by ste spozornieť!

Čo to je?

Určite sa vám už stalo, že ste niekomu poslali e-mail, ale ten k adresátovi nedorazil a vám sa vrátila správa Undelivered Mail Returned to Sender. Znamená to, že z nejakého dôvodu nebolo možné adresátovi e-mail doručiť. Najpravdepodobnejšou príčinou je, že ste zadali zlú e-mailovú adresu. Podrobnosti o príčine nedoručenia nájdete v detaile e-mailu.

Prečo ich mám zrazu stovky?

Ak vám však v priebehu dňa alebo pár hodín prídu stovky alebo dokonca tisícky takýchto e-mailov, potom by ste mali začať konať. Niekomu sa zrejme podarilo zistiť vaše prihlasovacie meno a heslo k vašej e-mailovej schránke a cez ňu začal posielať nevyžiadanú poštu na tisícky e-mailových adries. Mnohé z týchto e-mailových adries neexistujú a to je dôvod, prečo vám príde do schránky upozornenie o nedoručiteľnosti e-mailov, ktoré niekto iný poslal vo vašom mene.

Aké sú následky?

Dôsledkom tohto stavu môže byť, že nemôžete odoslať sami žiadny e-mail, pretože limit vašej e-mailovej schránky bude vyčerpaný alebo sa môžete dostať na čiernu listinu ako spamer. Tak alebo tak bude pre vás takmer nemožné niekomu doručiť e-mail.

Čo s tým?

Našťastie riešenie je veľmi jednoduché. Stačí zmeniť vaše prihlasovacie meno k vašej e-mailovej schránke a situácia by mala byť vyriešená. Útočník, ktorý sa pôvodne dostal k vašej e-mailovej schránke, sa už nebude viac vedieť do nej dostať a posielať vo vašom mene ďalšie e-maily.

Môže to ešte hodinu, prípadne deň trvať, kým sa vaša e-mailová schránka dostane do normálu a bude možné opäť znovu posielať e-maily.

V každom prípade si dajte záležať na tom aké heslo si pre svoju e-mailovú schránku zvolíte. Jednoduché heslá ako vaše meno, dátum narodenia, mená detí, 123 a podobne neodporúčame. To sú najjednoduchšie varianty hesiel, ktoré sú u ľudí obľúbené, avšak sú obľúbené aj u hackerov, pre ktorých je takého heslo lahôdkou a vedia ho zistiť veľmi rýchlo.

Ako zarábať online predajom (web, eshop, ...), nech predávate čokoľvek? Ako predávať viac a za vyššie ceny ako konkurencia? Ako vyliečiť stratový web a eshop? Ako nenaletieť na rozprávky tvorcom webov a markeťákom, ktorými Vás oberajú o peniaze?