Blog o vývoji softvéru na mieru

Najrýchlejšia tvorba prvotriednych webových stránok.

Príťažlivý vzhľad, jednoduché ovládanie, dodržaný rozpočet a časový harmonogram.

Päť dôvodov prečo chcieť systém správy obsahu webu Umbraco

Systém správy obsahu webu umožňuje vlastníkovi webu aktualizovať obsah jednotlivých webových stránok bez toho, aby k tomu potreboval akúkoľvek pomoc od vývojára webu.

1. Najrýchlejšia tvorba webových stránok

Umbraco je systém správy obsahu webu postavený na Microsoft technológii .NET. Prvá ostrá verzia .NET platformy uzrela svetlo sveta 13.2.2002. .NET vznikol ako reakcia na požiadavky stále rýchlejšieho vývoja nových aplikácií a najmä nových druhov aplikácií, medzi ktoré patria aj webové stránky. 

Microsoft ako autor .NET platformy integroval jej podporu aj do vývojového nástroja Microsoft Visual Studio. Vývojári tak dokážu vyvíjať v jednom vývojovom prostredí rôzne druhy aplikácií od klasických Windows programov, cez webové stránky až po mobilné aplikácie.

Vďaka dlhej histórii Visual Studia a .NET platformy je vývoj v tomto prostredí veľmi rýchly a efektívny, čo oceňujeme my aj naši zákazníci pri každom novom projekte. 

Zákazníkom dodávame webové stránky oveľa rýchlejšie ako je bežne zvykom.

2. Zákazník si dokáže webové stránky aktualizovať sám

Webové stránky by sme mohli vytvárať aj bez Umbraca. Avšak Umbraco je systém, ktorý poskytuje majiteľovi webu možnosť meniť  obsah webových stránok bez nutnosti zásahu programátora.

My vytvoríme webové stránky s prepojením na Umbraco a ich majiteľovi poskytneme do Umbraca prístup. On si potom sám môže meniť obsah jednotlivých webových stránok bez našej pomoci. Toto je prvá výhoda, ktorú oceníte ako majiteľ webovej stránky.

Druhou výhodou správy obsahu webu Umbraco je genialita s akou je Umbraco postavené.  Ak nie ste vývojár, nemusíte sa obávať, že svojim zásahom vykonáte zmenu, ktorá stránku úplne vizuálne rozhádže alebo znefunkční. Celistvosť dizajnu je zaručená jasným oddelením vizuálnej časti od textov a obsahu jednotlivých webových stránok, ktoré web obsahuje.

Správa webu je podobne jednoduchá ako pridávanie statusov alebo fotiek na Facebook. Úpravy webu cez Umbraco zvládne každý bez nutnosti zaškolenia. 

Ako súčasť našej práce pri vytváraní webu pre vás, získate od nás aj základný pár stranový návod ako si web ďalej udržiavať.

3. Vhodné pre malé webové stránky aj gigantické projekty

Samotné Umbraco postačí na vytvorenie jednoduchých webových stránok. Mikrostránka, blog, či jednoduchá webová stránka môžu byť vytvorené a nasadené aj v priebehu jediného dňa.

Ak požadujete vytvorenie e-shopu alebo sofistikované webové stránky, Umbraco vám nebude klásť žiadne obmedzenia. Vývojári majú k dispozícii neobmedzený prístup k celej .NET platforme a dokážu vytvoriť aj veľmi zložité aplikácie.

Určite ste už počuli o Wordpresse. To je v súčasnosti  najpoužívanejší systém na správu obsahu webu. Rovnaké možnosti ako má Wordpress vám poskytne aj Umbraco. Ak však uvažujete o dlhodobom rozvoji webu a najmä potrebe rozsiahleho individuálneho programovania, potom si dovolíme tvrdiť, že spojenie .NET a Umbraco je z pohľadu vývoja nových prvkov a modulov oveľa výkonnejšia kombinácia ako Wordpress a PHP.  Vychádzame zo skúseností našich programátorov, ktorí vyvíjali na obidvoch platformách. Ak raz prešli na .NET, tak k PHP sa už vracajú neradi. 

Úžasnou vecou na Umbracu je aj podpora prekladu do iných jazykov. Ak sú hotové webové stránky v jednom jazyku, tak vytvorenie ich verzie pre iný jazyk je vecou jedného kliku a potreby preloženia textov do príslušného jazyka. Jednoduchšie to už asi ani nemôže byť. Či už chcete mať webové stránky od začiatku viacjazyčné alebo budete chcieť dopĺňať ďalšie jazyky na web postupne, Umbraco je na to pripravené. 

Zákazník získava maximálny úžitok za svoje vynaložené úsilie a peniaze.

4. Šetrí čas a peniaze pri vývoji webových stránok

Jedným z rozhodujúcich faktorov ako urýchliť vývoj konkrétnej webovej stránky je spôsob akým sa dajú znovu použiť časti, ktoré boli už skôr vyvinuté pri inom projekte.

.NET je od základov navrhnutý pre potreby opakovaného použitia a správa obsahu webu Umbraco vychádza z rovnakých princípov. Celý systém je postavený na striktných princípoch objektovo orientovaného programovania.

Vďaka tomu dokážeme tvoriť jedinečné individuálne projekty, ktorých vývoj je veľmi rýchly. Pri každom novom projekte vieme použiť sady knižníc, ktoré sme vytvorili pri predchádzajúcich projektoch. 

Každý nový projekt ťaží z práce programátorov na predchádzajúcich projektoch a šetrí peniaze zákazníkovi, ktorý si tvorbu webových stránok objednal.

5. Poriadok ako základ úspechu

Ešte aj dnes, po viac ako 20 rokoch od vynájdenia webových stránok, sa často stáva, že po malej zmene na webových stránkach sa udejú veci, ktoré by nikto neočakával.  

Malá zmena textu zrazu znefunkční odoslanie kontaktného formulára, zmena farby zapríčiní blokovanie nových registrácií a pod. Znie to asi absurdne, ale aj takéto veci sa stávajú. Príčinou je spôsob organizovania zdrojových kódov webových stránok. Ak sa mieša vizuál s logikou webovej stránky, je len otázkou času, kedy pri úprave webu nastane nejaká neočakávaná udalosť.

V našom prípade pri vývoji na .NET platforme v spojení s Umbracom, však k takýmto lapsusom nedochádza. Vizuálne časti webu sú striktne oddelené od výpočtov a akejkoľvek obchodnej logiky webu.

Vďaka tomu weby vytvorené v kombinácii .NET a Umbraco fungujú spoľahlivo ihneď od začiatku, ale aj po množstve úprav, ktoré každý aktívny web počas svojho života vyžaduje.

Dôkazom toho, že .NET, Umbraco a DUFEKSOFT je správna kombinácia pri výbere dodávateľa webových stránok, je spokojnosť našich zákazníkov. Ich ohlasy a ukážky realizovaných projektov si môžete pozrieť na našom webe.

 

Roman Dufek

- Roman Dufek, DUFEKSOFT, s.r.o.

Programovaním sa živím už od roku 1993. Webové stránky vytváram od roku 2001.

Ako zarábať online predajom (web, eshop, ...), nech predávate čokoľvek? Ako predávať viac a za vyššie ceny ako konkurencia? Ako vyliečiť stratový web a eshop? Ako nenaletieť na rozprávky tvorcom webov a markeťákom, ktorými Vás oberajú o peniaze?