Blog o vývoji softvéru na mieru

Najrýchlejšia tvorba prvotriednych webových stránok.

Príťažlivý vzhľad, jednoduché ovládanie, dodržaný rozpočet a časový harmonogram.

Cigánski diabli – Gypsy devils

Po niekoľkomesačnej práci sa môžeme pochváliť spustením ostrej verzie webových stránok pre svetoznáme hudobné teleso Cigánski diabli – Gypsy devils.

Začiatkom marca nás oslovila manažérka Cigánskych diablov s požiadavkou na vytvorenie novej verzie webových stránok.

Okrem požiadavky na vytvorenie slovenskej a anglickej verzie webu bolo dôležité zabezpečiť, aby si návštevníci webu mohli pozrieť a vypočuť ukážky z produkcie Cigánskych diablov na celom svete. Poviete si „No problem. Hodia sa videá na YouTube a je to.“ Avšak, ak sa trochu pohybujete vo svete internetu, tak viete, že napr. v Číne to fungovať nebude.

Bolo preto dôležité zabezpečiť, aby sa skladby a videá nachádzali priamo na nových webových stránkach. To bol prvý krok k úspechu. V ďalšom kroku sme museli zabezpečiť, aby sa skladby a videá začali prehrávať okamžite a nemusel návštevník webu čakať na úplné načítanie videa. Preto bolo potrebné všetky MP4 videá prekódovať a zabezpečiť, aby meta informácie boli v súbore videa uložené hneď na jeho začiatku.

Okrem výzvy s prehrávaním skladieb a videí nás už čakali iba bežné veci ako vytvorenie pútavého vizuálu, programovanie špecifických webových podstránok pre multimediálnu galériu, kalendár koncertov, správu noviniek a pod. Kompletný zoznam noviniek a koncertov bolo potrebné samozrejme preniesť z pôvodného webu do nových webových stránok v novom formáte, aby nemusel nikto krvopotne nahrávať stovky noviniek evidovaných na pôvodných webových stránkach.

Samozrejmosťou je responzivita webových stránok pre ich správne zobrazovanie na počítači, tablete a aj smartfóne.

No a nakoniec ako súčasť nasadenia webu sme ešte zabezpečovali kompletnú migráciu existujúcich e-mailových schránok aj so zachovaním ich obsahu.

Novú verziu webových stránok Cigánskych diablov si môžete pozrieť na adrese www.gypsydevils.com.

Ako zarábať online predajom (web, eshop, ...), nech predávate čokoľvek? Ako predávať viac a za vyššie ceny ako konkurencia? Ako vyliečiť stratový web a eshop? Ako nenaletieť na rozprávky tvorcom webov a markeťákom, ktorými Vás oberajú o peniaze?