Blog o vývoji softvéru na mieru

Najrýchlejšia tvorba prvotriednych webových stránok.

Príťažlivý vzhľad, jednoduché ovládanie, dodržaný rozpočet a časový harmonogram.

Pozrite si Facebook z roku 2004

Facebook bol pôvodne uzatvorenou sociálnou sieťou pre komunikáciu medzi študentmi na vybraných školách.

Ako vznikol Facebook

Thefacebook bol pôvodný názov sociálnej siete, ktorá bola určená pre školy. Zriadiť túto sociálnu sieť pre konkrétnu školu nebolo vôbec jednoduché. Jej zavedenie pre konkrétnu školu museli realizovať priamo ľudia z Facebooku.

Ak ste chceli získať prístup na Facebook museli ste vlastniť emailovú adresu patriacu do niektorej školy, ktorá mala na Facebooku svoju sieť vytvorenú. 

Až neskôr sa Facebook pretransformoval na globálnu sieť, na ktorej sa dnes môže ktokoľvek zaregistrovať a zdieľať svoje príspevky verejne alebo súkromne so svojimi priateľmi.

Ako vyzeral Thefacebook

Dnešný Facebook si z toho pôvodného ponechal snáď iba farby. Modrá, biela a tmavosivá pre text stále prevládajú, aj keď odtiene týchto farieb už sú iné.

Imitáciu pôvodného Facebooku si môžete pozrieť na adrese http://pawn.hss.cmu.edu/~67327/thefacebook/index.php.

Vývoj webových stránok sa za roky existencie webu posunul rapídne vpred. Čo bolo cool pred piatimi rokmi je dnes už staromódne. Aj na príklade Facebooku vidieť ako zásadne sa vzhľad a funkčnosť webových stránok od čias vzniku webu zmenili.

Ako zarábať online predajom (web, eshop, ...), nech predávate čokoľvek? Ako predávať viac a za vyššie ceny ako konkurencia? Ako vyliečiť stratový web a eshop? Ako nenaletieť na rozprávky tvorcom webov a markeťákom, ktorými Vás oberajú o peniaze?