Blog o vývoji softvéru na mieru

Najrýchlejšia tvorba prvotriednych webových stránok.

Príťažlivý vzhľad, jednoduché ovládanie, dodržaný rozpočet a časový harmonogram.

Web pomocou CMS - áno, či nie?

CMS je anglická skratka slov Content Management System. Po slovensky to znamená Systém na správu obsahu, niekedy tiež nazývaný Redakčný systém. Základnou myšlienkou CMS je zjednodušenie tvorby webových stránok. Pomocou CMS sa môže ktokoľvek pustiť do úprav web stránok. 

 

Výhody CMS

Nemusíte vedieť programovať a web si pomocou CMS dokážete vytvoriť aj sami. Ušetríte peniaze, ktoré by ste inak museli platiť za tvorbu web stránok. 

Kedykoľvek, keď budete potrebovať niečo pridať, zmeniť, či aktualizovať, urobíte to bez cudzej pomoci.

Na pekné stránky budete potrebovať viac ako iba CMS

Z pohľadu bežného človeka je webová stránka, to čo človek vidí, keď si ju pozerá na počítači. Na vytvorenie peknej a originálnej webovej stránky vám CMS stačiť nebude. Na to je potrebné využiť služby grafika, ktorý dokáže pripraviť návrh vzhľadu stránky. Návrh stránky zahŕňa výber farieb, výber typu písma, obrázky atď. Bez znalosti HTML, CSS a ďalších jazykov a technológií, ktoré stoja v pozadí web stránok, grafický návrh do CMS systému neprenesiete.

Web stránky musia predávať

Mať web stránky a nevyužiť ich na získavanie nových a komunikáciu s existujúcimi  zákazníkmi, sú vyhodené peniaze. Web musí propagovať vaše služby aktívne a mal by sa stať vašim obchodným zástupcom. Načo budete platiť za niečo, čo si možno ľudia pozrú, ale nepodnieti to ich záujem o vaše služby.

Aby sa tak stalo, potrebujete znalosti v oblasti SEO. SEO je anglická skratka slov Search Engine Optimization. Preložené do slovenčiny to znamená optimalizácia pre vyhľadávače. Sú to rozličné činnosti, ktorých účelom je urobiť váš web, čo najviac viditeľným. Bez ich znalosti a uplatnenia, vás iba ťažko niekto nájde pri vyhľadávaní na webe.

Moderné CMS väčšinou SEO podporujú, ale bez znalosti SEO problematiky, web pomocou CMS sami správne nevytvoríte. 

Mobilné web stránky

Čoraz viac, najmä mladých ľudí, navštevuje web na mobile. Online nákupy cez web prostredníctvom mobilov rapídne rastú. Ak vaše web stránky majú aj naďalej plniť úlohu online obchodníka a majú prilákať zákazníkov, potom je nevyhnutné, mať aj mobilnú verziu web stránok. 

V súčasnosti sa uprednostňuje responzívny dizajn web stránok. To znamená, že tie isté web stránky, sa vedia prispôsobiť v zobrazovaní rôznym zariadeniam. Ak je web takto navrhnutý a vytvorený, potom je pekný a čitateľný na počítači, tablete aj mobile. CMS vám v tomto vedia podať pomocnú ruku, ale bez znalosti rozdielov a pravidiel v spôsoboch zobrazovania pre rôzne zariadenia, sami mobilnú verziu webu nevytvoríte.

Zhrnutie

CMS je systém na tvorbu webu, ktorý pomáha profesionálom tvoriť a upravovať weby rýchlejšie a online. 

Ak beriete podnikanie a prezentáciu vážne, bolo by hazardom, tvoriť si web vlastnými silami, ak v tejto problematike nie ste doma. To je lepší žiadny web ako web, ktorému ste venovali veľa času a nakoniec neplní svoj účel.

Určite je výhodnejšie zveriť tvorbu profesionálom, ktorí sami rozhodnú aké nástroje použijú, aby výsledný web naplnil vaše očakávania. Vytvorený web môžete po dohode s dodávateľom v určitých oblastiach upravovať. Vtedy už aj vy, ako majiteľ web stránok, môžete ťažiť z výhod CMS alebo iného systému aktualizácie webu.

Ako zarábať online predajom (web, eshop, ...), nech predávate čokoľvek? Ako predávať viac a za vyššie ceny ako konkurencia? Ako vyliečiť stratový web a eshop? Ako nenaletieť na rozprávky tvorcom webov a markeťákom, ktorými Vás oberajú o peniaze?